Ida-Virumaa tööstusinvesteeringud

Hilissügisel 2018 avaneb Ida-Virumaa tööstusinvesteeringute toetus mahuga kuni 990 000 eurot ettevõtja kohta

Toetuse eesmärgiks on Ida-Virumaa majandusaktiivsuse kasv ning uute kõrgema lisandväärtusega töökohtade loomine.

Toetust taotleva ettevõtte projekt peab asuma Ida-Virumaal ning olema tööstuse valdkonnast. Tegemist on eelinfoga – toetus on väljatöötamisel ning momendil eelnõu faasis.

Kui palju ja milleks?

Toetust antakse seadmetesse, immateriaalsesse põhivarasse ja ehitamiseks tehtavate investeeringute katteks. Kinnisvara ostmine pole abikõlbulik.

Toetuse minimaalne suurus on 150 000 eurot ja maksimaalne suurus on 990 000 eurot, toetuse määr on 25% toetatavatest kuludes.

NB! Toetust antakse kuni 30 000 eurot ühe töötleva tööstuse sektori keskmist palgataset ületava töökoha (täistöökoha ekvivalent) loomise eest Ida-Viru maakonnas hiljemalt üks aasta pärast projekti lõppu. Projektiperioodi pikkus on kuni 24 kuud.

Kes saab taotleda?

Taotleja võib olla Eesti äriregistrisse taotluse esitamise tähtpäevaks kantud äriühing, kelle põhi- või kõrvaltegevus ja projekt, millele toetust taotletakse, kuulub töötleva tööstuse sektorisse, välja arvatud EMTAK alamjagudes „C12“ ja „C24“ nimetatud tubakatoodete tootmise ning metallitootmise alamsektoritesse.

Taotleja juriidilisest isikust aktsionärid või osanikud, kelle summaarne osalus ületab 5% aktsia- või osakapitalist, välja arvatud avalikult noteeritud ettevõtjad, peavad olema registreeritud kas Eestis, territooriumil, mida ei loeta madala maksumääraga territooriumiks tulumaksuseaduse tähenduses, Euroopa Liidu liikmesriigis või riigis, millel on kehtiv assotsieerumisleping Euroopa Liiduga.

Olemasoleva ettevõtte tegevuse mitmekesistamiseks antud abi puhul peavad abikõlblikud kulud ületama vähemalt 200% võrra uuesti kasutatava vara arvestuslikku väärtust, mis on registreeritud tööde algusele eelneval majandusaastal.

Enne toetuse taotlemist peab taotleja läbima eelnõustamise.

Kui antud toetus haakub Sinu ettevõtte arenguplaanidega ning sooviksid kasutada meie abi toetuse taotlemisel, siis anna endast märku juba nüüd: