PRIA toetusvoor

,
Hea EVEA liige!
Peale kaheaastast vaheaega on avanemas taas Maaelu arengukava (PRIA) toetusprogrammi taotlusvoor „Maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetus“. Taotluste vastuvõtt toimub 10–17. septembril 2018.a.Meetme üldeesmärgiks on maapiirkonnas (eelkõige keskustest eemalejäävates piirkondades) püsiva majandusliku baasi ning sobivate ja atraktiivsete töökohtade loomise soodustamiseks maaettevõtluse mitmekesistamine ja arendamine.

Kokkuvõtlikult toetatakse maapiirkonnas tegutsevate mikroettevõtete investeeringuid põhivarasse (s.h. ehitamist ja rekonstrueerimist, seadmete ostu, piiratud ulatuses hoonete parendamist, juurdekuuluvat infrastruktuuri ja tootmises või teenindamises kasutatavaid IT-süsteeme) summas kuni 150 000 EUR toetusmääraga kuni 40%. Mikroettevõte on kuni 9 töötajaga ja kuni 2 mln euro suuruse käibega ja/või bilansiga ettevõte. Toetatakse vaid ettevõtteid, kel on näidata vähemalt kahe viimase majandusaasta aruandeid (s.h. 2016.a. aruanne ei pea olema 12-kuu pikkune, kuid mõlema taotlemisele eelnenud aasta müügitulu peab olema vähemalt 4000 eurot).

EVEA on teinud palju tööd, et meetme tingimused oleksid taotlejasõbralikumad ja ettevõtjate vajadusi arvestavad. Siiski, taotlejate ja tegevuste abikõlblikkusele on seatud mitmed piirangud ja kriteeriumid. Toetatavate tegevusalade ring on aga üsna lai, välistused on standardsed: finantssektor, õigusabi, haldustegevused, relvad, hasartmängud, ehitus, transport ja veel mõni muu. Oluline on arvestada, et selles meetmes ei toetata põllumajandust, toidukäitlemist ja uute majutuskohtade loomist.

Kui Teil on suhteliselt küpses faasis investeerimisprojekt oma tegevuse laiendamiseks ning kavandatav investeeringuobjekt asub maapiirkonnas, saate tasuta lühinõustamist oma projekti ja ettevõtte abikõlblikkuse kohta antud meetmes, kui saadate e-kirja koos oma ettevõtte nime, reg. koodi, tegevusala, -koha ja investeerimisplaanide lühiselgitustega aadressile: info@mannetpartners.ee või helistades otse allakirjutanule. Kuna vooru sulgemiseni on jäänud vähem kui 3 nädalat aega, huvi korrral palun teha seda lähipäevil. ManNet Partners Baltics on EVEA ametlik koostööpartner arenguprojektide nõustamisel. Soovi korral pakume Teile ka täisteenust taotluse koostamiseks, meie tingimused on väga kliendisõbralikud.

Meetme detailse kirjelduse leiate PRIA kodulehel:
http://www.pria.ee/et/toetused/valdkond/kulaelu_arendamine/maapiirkonnas_majandustegevuse_mitmekesistamine_2018/

Soovin Teile edu toetuste taotlemisel!

Marina Kaas
EVEA asepresident,
EVEA esindaja Maaeluministeeriumi MAK 2014-2020 seirekomisjonis
marina@datanet.ee
tel. 50 21 484, 6309 169