EVEA teavitus

Hea EVEA liige!

 

Kui Sa plaanid Harjumaa või Ida-Virumaa tööandjana toatleda 1. veebruaril avanevat töötukassa töötasu toetust, siis esmalt veendu, et toetus ei ohusta Sinu ettevõtte vähese tähtsusega riigiabi (VTA) jääki, mida saad kontrollida siin. Kuni töötukassa ametliku selgituseni soovitame enne taotluse esitamist pöörduda töötukassa poole ja uurida, kas on võimalik kindlustada, et taotlus läheb käiku Covid-riigiabi reeglite alusel ning ei vähenda vähese tähtsusega abi jääki, mida läheb vaja, kui soovid kasutada mõnda teist EAS’i, PRIA või muud avaliku sektori arengutoetust.

 

EVEA pöördus selles küsimuses ka sotsiaalministeeriumi poole, viidates Ärilehes avaldatud infole, kus öeldakse, et toetuse andmisel kasutatakse vähese tähtsusega abi reegleid. Oleme seisukohal, et antud toetus peab olema eranditult riigiabi EL ajutise raamistiku alusel.

 

Kui ettevõtjatele, kelle „tavapärase“ VTA ülemmäär ei ole taotlemise hetkel täitunud, antakse töötasu toetust tavapärase VTA raames, võib see ammendada kolmeks aastaks ettevõtja edaspidiseid võimalusi kasutada muid arengutoetusi, mis põhinevad VTA-l (näiteks mitmed EASi, PRIA või RTK toetused).

 

Loodame, et sotsiaalministeerium saab selle probleemi kiiresti lahendada ja selgelt ettevõtjatele kommunikeerida, et töötasutoetus ei ohusta nende tavapärast VTA jääki ja lähituleviku võimalusi kasutada muid avalikke tugimeetmeid, mis ei ole otseselt covid-19 kriisiga seotud.

 

VEEL OLULIST INFOT

 

EVEA liikmeteenused SIIN

 

EVEA seisukohad SIIN

 

EVEA meediakajastus SIIN

 

EVEA sündmusesd SIIN