Uusi taotlusvoorusid oodates

Uusi taotlusvoore oodates

Vaatame ringi, mis veel Euroopa kultuuriprojektides toimub. Olulisim sündmus on kindlasti Uudismeedia Foorum, pärandihoidjad kutsuvad kogemusi vahetama, isetegijatele on loodud reistoetuste leidmise tööriist ning Euroopa kirjandusauhinnad on pidulikult üle antud. Vahvaid Euroopa filme näeb kinodes ka.

Euroopa Uudismeedia Foorum

29.novembril Brüsselis ja online toimuv Euroopa Uudismeedia Foorum keskendub Euroopa uudismeedia organisatsioonide väljakutsetele ja uuendustele. Selles käsitletakse tööstuse põhiteemasid: tuluvood, ärimudelid, kogukonna kaasamine, mitmekesisus, meedia koondumine suurte meediamajade kätte, uued vormingud ja partnerlussuhted.

Rohkem infot ja SIIT

Cultural Heritage in Action kutsub visiite korraldama

Cultural Heritage in Action on ELi kultuuripärandi alane vastastikuse õppimise kava, mis toetab vahetust paljude linnade, piirkondade ja sidusrühmade vahel, luues nii laia õppekogukonna. Kuni 31. detsembrini 2021 on avatud taotlusvoor ühe kohapealse vastastikuse õppimise külastuse korraldamiseks.

Vaata rohkem SIIT

Interaktiivne otsingumootor parima kogemustevahetamise koha leidmiseks

MAX (Makers’ eXchange) projekt esitleb interaktiivset otsingumootorit mobiilsusskeemide otsimiseks tegijate, loomekeskuste ja fab-labi kogukondade vahel. Otsida saab erinevaid reisivõimalusi, mis keskenduvad kogemuste ja tavade vahetamisele tegijate vahel kogu Euroopas ja selle naaberriikides.

Vaata lähemalt SIIT

“Fit for the Future” uuringud tantsu mõjust

2021. aastal tellis European Dancehouse Network partnerorganisatsioonidelt ja teadlastelt uuringu peamistest suundumustest ja seostest tantsu ja heaolu, tantsu ja liikuvuse vahel. Uuriti ka digitaalseid muutusi tantsuvaldkonnas enne ja pärast pandeemiat ning seda, kuidas tants võiks kaasa aidata ELi välissuhetes. Kõik uuringu tulemused on allalaadimiseks saadaval.

Vaata lähemalt

Avatud konkursikutse mentoritele

Põhja- ja Baltimaade kultuuri mobiilsusprogrammi raames kutsub Põhjamaade Kultuuripunkt huvilisi kandideerima pilootprojekti mentoriks. Varem välja valitud mentoreid esitletakse internetis ning juhendatavad märgivad, keda nad soovivad taotluskavas oma mentoriks. Eesmärk on leida tasakaalustatud rühm mentoreid, kes on erineva professionaalse taustaga, eri kunsti- ja kultuurivaldkondadest ning kõigist Põhja- ja Baltimaadest.

Programmi tulemus on kuuekuune mentorlus oktoobrist 2022 maini 2023.

Vaata lähemalt.

Euroopa filmid kinodes novembris ja detsembris

Novembris ja detsembris on kinopublikul tõeline filmipidu, sest toimub Pimedate Ööde Filmifestival, mille programmis suur hulk häid Euroopa filme. Kinodesse jõuab aga ka mitmeid levifilme, mis on levitajate poolt hoolega valitud ja kinokavas veidi pikemalt, et kõigil huvilistel võimalus neid vaadata oleks. Linastub kaks imeilusat lastefilmi – animaseiklus “Ainbo. Amasoonia süda”, mis viib meid troopilisse džunglisse ja “Jõulumuinasjutt” hoopis lumisesse võlumaailma. Suurejooneline Soome action-thriller “Omerta 6/12” , lavastatud meie publikulegi teada režissööri Aku Louhimiehe poolt, tasub vaatamist juba sellepärast, et on osaliselt üles filmitud Eestis.
Parimat Taani kino on võimalik nautida ajaloolises draamas “Pakt”. Noored sõdurid viivad meid pingelisele teekonnale filmiga “Ära mitte kahtlegi”.
Lisaks jõuab 3. detsembrist Eesti kinodesse kauaoodatud Eesti kaastoodetud film “Kupee nr 6”, mis sel aastal võitis Cannesi Filmifestivalil Grand Prix.

Vaata lähemalt